Požární hlídka SDH Svádov v kostele Sv. Jakuba většího
17. prosinec 2018

Členové našeho SDH zajišťovali bezpečnost a hladký průběh dnešní akce konané v kostele Sv. Jakuba ve Svádově. Akcí bylo zpívání vánočních koled a písní. Akce proběhla hladce a bez problémů, nebylo třeba žádného zákroku.




 

Úklid potoka ve Svádově
10. - 18. listopad 2018
Čelnové SDH Svádov se s dalšími svádováky postavili velké výzvě a pustili se do úklidu potoka v nejvíce exponované části Svádova. Mnoho obyvatel si stěžovalo na zápach a neutěšený stav potoka. Proto byla z iniciativy Jan Kolmana, Miroslava Schneberbera a dalších svolána akce na jeho úklid. Odvezeno bylo značné množství odpadního materiálu, na závěr bylo koryto vypláchnuto za pomoci hasičské techniky. Další fáze čištění nás čeká na jaře.

fotogalerie ze dne 17.11.2018

fotogalerie ze dne 15.11.2018

fotogalerie ze dne 10.11.2018


 

Dovednostní štafeta - ZÁVODY
11. listopad 2018
Zúčastnili jsme se jednoho ze "zimních závodů", který byl uspořádán v tělocvičně ZŠ E. Krásnohorské. Za naše svěřence nastoupily hlídky SDH Svádov v kategoriích přípravka, mladší žáci a starší žáci. Hlídka mladších žáků pak získala třetí místo mezi 17 nasazenými hlídkami. Gratulujeme.
 


 

Božtěšický dvojboj - ZÁVODY
14. říjen 2018
Zúčastnili jsme se tradičního Božtěšického dvojboje. Nastoupili jsem opět v kategoriích přípravky, mladších žáků i žáků starších. Našim hlídkám závod opravdu sednul přípravka brala druhé a třetí místo, mladší žáci pak brali cenu nejvyšší a přivezli si první místo. GRATULUJEME.

  


 

830 let Svádova
22. - 23. 9. 2018
Svádov slavil své 830 narozeniny. V rámci doprovodného programu k tomuto výročí jsme veřejnosti otevřeli naší zbrojnici a vytvořili jsme expozici SDH Svádov. V expozici bylo možné shlédnout exponáty průřezově z velké části historie SDH Svádov, expozice byla zaměřena také na úspěchy našich nejmenších svěřenců. Velký úspěch také zaznamenaly na expozici zapůjčené historické kousky techniky z Levína a Malého Března. Část expozice byla věnována i našim členům kteří nás v době nedávné bohužel opustili.


 

POZOR TRÉNUJEME
5. září
Od 5 září opět začínáme trénovat, rozpis tréninků a skupin najdete na našich stránkách,


 

Zakončení léta 2018
31. srpen 2018
Léto, respektive prázdniny končí a my jsme se nimi jak se patří rozloučili. Děti si zařádili na hřišti na nafukovacích atrakcích a dospělým zahrál v restauraci U Koruny B-band


  Pátrali jsme po pohřešovaném
22. 7. 2018

Dne 22.7.2018 byli členové SDH Svádov povoláni, aby pomohli při pátrací akci po pohřešovaném důchodci. Blížepak na výzvu policie reagovali velitel družstva Ladislav Jelínkek, a dobrovolní hasiči Radek Bardoun a Dušan Bártl. Senior, který opustil domov seniorů ve Velkém Březně, trpěl nemocí vyžadující přísnou medikaci, u které je nutné pravidelné podávání příslušných léčiv a výpadek medikace přímo ohrožoval jeho život. Vzhledem k lokalitě místa odchodu a poznatkům o jeho pohybu byli Svádovští a Střekovští hasiči požádáni o součinnost zejména kvůli dobré místní znalosti. Ze stejného důvodu byli povoláni i hasiči z Malého Března a výzvě odpověděli i „srdcaři“ ze Stebna, kteří sice místní znalostí nedisponují, ale i tak poskytly další důležité páry očí v rojnicích, které vyrazily v dopoledních hodinách k propátrání břehu řeky Labe od Malého Března až po Střekov. Hasiči byli rozděleni mezi policisty Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Celá akce pak byla řízena štábem policie ze Střekova. Do pátrací akce byl zapojen vrtulník EC 135 letky PČR, loď nasadilo Oddělení poříční policie.  Vzhledem k poznatkům, že by se pohřešovaný mohl vypravit „do kopců“ ve směru na Březí, což představovalo rozsáhlý lesní prostor, byla aktivována i dobrovolná jednotka „psovodů“ České hasičské jednoty Příbram, která na místo pátrání vyrazila s desítkou vycvičených psů. Ta však do akce nasezena být nemusela, neboť se před dojezdem jednotky pohřešovaného podařilo vypátrat policistům provádějícím paralelní šetření po „stykových“ osobách v odpoledních hodinách v Krásném Březně. Zdravotní stav pohřešovaného v tu dobu již vyžadoval urgentní podání příslušných medikamentů, které pohřešovaný obdržel a je tedy v pořádku.

Opět se podařilo ukázat, že Svádovští hasiči jsou schopni operativně reagovat na požadavky Hasičského záchranného sboru, jsem také potěšen tím, že policie sama vnímá sbory dobrovolných hasičů za partnery, na které se spoléhá a využívá je jako sílu, kterou může použit právě při akcích jako je tato. Stejně pozitivně vnímám i to, že policie svolává dotčené sbory také pro místní znalost, kterou dobrovolníci disponují a mohou tak poskytnout v rámci pátrání důležité informace pro postup v pátracích akcích.“ Uvedl při vyhodnocení akce starosta SDH Svádov Radek Bardoun.


    Krajské Závody požární všestrannosti
22. červen 2018
Na hřišti TJ Sv

    Soustředění mládeže
15 .- 17. červen 2018
Na hřišti TJ Sv

    Dětské sportovní odpoledne
9. červen 2018
Na hřišti TJ Sv

    Závěr okresní soutěže "Plamen 2017/2018"
28. - 29. květen 2018
Na hřišti TJ Svádov - Olšinky se uskutečnila závěrečné kolo okresní soutěže Plamen 207/2018

fotogalerie ze závodu

fotogalerie z oslavy

poděkování TJ


  Kácení Máje
24. květen 2018
Jako každoročně i letos byla poražena májka dědkem (Miroslav Schneberger) a babkou (Jan Kolman) Ti nejprve tradičně prokřižovali a protancovali Svádov s kapelou vezenou na V3S pana Borkovce, aby pak vůz i s doprovodem dětí a obyvatel obce dorazil k májce na hřišti u rest. Koruna. Májka opět dědkovi s babkou neodolala a padla.

  Pálení čarodějnic ve Svádově
31. duben 2018
Zima je nadobro za námi a "morana je vyhnána" resp. čarodějnice shořela na vatře připravené z řad členů SDH a dalších svádováků. SDH opět zajišťoval zapálení vatry a požární dozor.

  Stavba vatry pro čarodějnici
21. duben 2018
Proběhla stavba vatry na pálení čarodějnic, děkujeme všem zúčastněným za pomoc

  Závod požární všestranosti - Telnice
duben 2018
Vypravili jsme se závodit na Telnici, bylo tu ještě docela chladno, ale dali jsme to

  Exkurze do zbrojnice SDH Velké Březno
únor 2018
Vypravili jsme se s dětmi do hasičské zbrojnice ve Velkém Březně

  Výroční schůze SDH Svádov
6. 1. 2018
dne 6.1.2018 v 10:00 se v restauraci KORUNA uskutečnila výroční schůze SDH Svádov,